Humanitas Inkomensbeheer

Inlog voor cliënten
Lid branchevereniging
Grootschalig kantoor

Over dit kantoor

Humanitas Inkomensbeheer is een onafhankelijke non-profit organisatie met vestigingen in Rotterdam, Purmerend en Enschede.

Doelstelling
Humanitas Inkomensbeheer heeft als doelstelling: het verminderen of opheffen van materiele of immateriële belemmeringen om cliënten optimaal te laten functioneren binnen hun arbeids- of leefsituatie.

Visie
Onder het motto “betrouwbaar vertegenwoordigd” zorgen wij voor de randvoorwaarden waarbinnen het welzijn van de cliënten het beste tot zijn recht komt. In de ideale situatie kunnen wij de financiële en/of zorg keuzes zo nemen dat er een keuze gemaakt wordt die de cliënt zelf ook zou nemen. Een ander deel van de clienten heeft niet de financiële ruimte om de keuzes te maken die zij zelf graag zouden willen. Hier zorgen wij ervoor dat de grenzen niet overschreden worden.

  • De visie wordt uitgewerkt door middel van het aanbieden van:
  • Meerderjarigen bewind (ook wel beschermingsbewind of onderbewindstelling genoemd
  • Inkomensbeheer
  • Testamentair bewind
  • Scholing/Trainingen

Dit aanbod is bedoeld voor mensen die tijdelijk of langere tijd niet in staat zijn om de eigen financiën te beheren of zorgkeuzes te maken, in een crisissituatie verkeren of dreigen terecht te komen. Deze ondersteuning kunnen onze professioneel geschoolde medewerkers bieden.

Met een ervaring van meer dan 20 jaar zijn wij in staat om de omstandigheden goed in te schatten en oplossingen te creëren. Betrouwbaarheid, kwaliteit, ervaring en stabiliteit staan bij ons hoog in het vaandel.